Frutseltjes
 
frongel.JPG

Hoe is frongel gemaakt?

Frongel is anders dan frutsel en friemel. Hij is bedacht door Lonneke. Zij heeft aan de andere kinderen vertelt hoe zij ook een frongel kunnen maken. Lonneke, Kelly, Jordy en Gino maken frongel als ze vrij zijn van school. Daar worden ze rustig en blij van. Ze hebben dan minder spanning in hun lichaam door de dingen die er om hen heen gebeuren. Zo is het idee gekomen om ook voor andere kinderen frongels te maken.

 

Hoe ziet frongel eruit?

Frongel heeft verschillende kleuren. Hij is een gevlochten touw van verschillende kleuren wol. De frongel is zacht en ruikt lekker naar lavendel of mandarijn (dat mag je zelf kiezen als je ook een friemel wilt hebben).

 

Wat kan je met frongel doen?

Frongel heeft veel kleuren en hij is een beetje sterk en stoer. Frongel is er voor jou. Je kunt hem vasthouden en je kunt eraan trekken met je handen. Hij lijkt een klein beetje op elastiek omdat het lijkt of hij een beetje uitrekt. De frongel kan je goed helpen als je veel drukte in je lichaam hebt dat er even uit moet. Je kunt dan ook even lekker springen en met je armen zwaaien. Je kunt de frongel goed gebruiken als je boos bent. Houd hem dan in je handen en alle boze energie kan uit je lichaam. Je kunt er ook mee knuffelen. Als het even niet zo goed met je gaat dan pak je de frongel en houd hem dichtbij. Je kunt de frongel in je jas of tas stoppen, dan heb je hem altijd bij je. Ook kun je de frongel mee naar bed nemen en dicht bij je houden zodat je je niet zo alleen voelt en als je frongel naar lavendel ruikt dan slaap je ook gemakkelijker in omdat lavendel een luchtje is dat je rustig en ontspannen maakt.

 

Frongel

Frongel geeft je kracht
en heeft kleur en is zacht.
Frongel, een gevlochten touw
Stoer en sterk, en voor jou.